21.3.10

Ceny pro akademiky řešící reálné problémy

Dnes jsem narazil na zajímavý web, který se snaží propojit potenciální řešitele problémů, tj. například akademiky (studenty, pedagogy a výzkumníky), s reálnými problémy, které řeší podnikatelé i neziskové organizace. Je to typicky crowdsourcingová záležitost - organizace zadají problém, členové komunity navrhnou řešení. O tom pak ostatní členové hlasují a vybírají ta nejlepší, která získají cenu - finanční či jinou.

Celá myšlenka se mi moc líbí a myslím si, že by se něco podobného mohlo dít i u nás. Mohl by se tím do určité míry vyřešit problém například bakalářských a diplomových prací, které končí pouze v knihovně a prakticky nepřinesou nic. O zlepšení spolupráce mezi vysoškolskými pedagogy a praxí nemluvě.

Jste z firmy, která má nějaké problémy vhodné k takovémuto přístupu k řešení? Chcete získat pohled někoho zvenčí, kdo není postižen "provozní slepotou"? Vyzkoušejte to a ozvěte se mi.

1 komentář:

  1. Dobrý den,
    jak dopadla tato aktivita? Osobně se setkávám s nevolí zástupců podniků ke spolupráci se studenty, takže pokud by bylo možné tuto spolupráci jakkoli podpořit, bylo by to perfektní.
    Děkuji.
    S. Talpová (talpova@econ.muni.cz)

    OdpovědětVymazat

Prohledat tento blog