8.3.10

NovaMind a XMind - jak si pořídit licence?

Jak už jsem dříve uváděl, v současnosti používám dva softwarové nástroje pro tvorbu myšlenkových map - NovaMind a XMind.

NovaMind je komerční produkt, který výborným způsobem podporuje tvořivé myšlení, řízení projektů apod. V něm vytvořené mapy jsou na první pohled rozpoznatelné a velmi dobře vypadají po vizuální stránce. Aktuálně NovaMind začala i v rámci České republiky, Slovenska a dalších zemí střední Evropy prodávat firma Proverbs. Ceny jednotlivých licencí jsou přibližně do 1000 Kč (Express), 3000 Kč (Pro) a 5000 Kč (Platinum).

XMind má zase tu výhodu, že je v základní verzi zcela zdarma. A vypadá mnohem lépe než jiný software na myšlenkové mapy zdarma - freemind. Dokonce je s ním kompatibilní. Zpoplatněná verze stojí 35 € na rok a obsahuje řadu dalších možností - například prezentační režim, podporu projektového řízení, webové sdílení pouze s vybranými spolupracovníky apod. Pro snadný nákup pomocí platební karty či PayPalu můžete použít tlačítko vpravo na této stránce - poté je možné změnit "Currency" na "Czech Koruna" a chcete-li ušetřit zálohu registračního klíče za cca 100 Kč, klikněte ještě na symbol mínus u "Registration Backup Service".

Pro začátečníky s myšlenkovými mapami je tedy asi nejlepší vyzkoušet nejdřív XMind i demo verzi NovaMind zdarma. A který software lépe přiroste k srdci, ten používat :-)

K oběma existuje v obou softwarech spousta ukázkových map zdarma - na webových stránkách NovaMind Connect i na XMind.net.

1 komentář:

  1. Pro jednoduche myslenkove mapy pouzivam mindomo (www.mindomo.com).

    OdpovědětVymazat

Prohledat tento blog