8.3.10

Google Drive - jednoduchý nástroj pro tvorbu a vyhodnocení online dotazníků

Také jste někdy řešili problém, jak jednoduše vytvořit a zveřejnit online dotazník? Já to například řešil poměrně dlouho, zejména s ohledem na své studenty, kteří dotazníky používají poměrně často v rámci svých diplomových a bakalářských prací. A aplikace Google Drive to umožňuje zcela zdarma a elegantně.

S její pomocí můžete snadno dotazníky vytvářet, zveřejňovat i vyhodnocovat. Navíc, když student tímto způsobem dotazník vytvoří, nasdílí mi ho a já ho mohu zrevidovat, případně vidím i průběžné výsledky. Jediným nedostatkem je snad to, že všechny otázky musí být na jedné stránce a je poněkud složitější zajistit, aby byla k dispozici statistika přístupů. Ta je velmi vhodná v případě, že je potřeba vyhodnotit míru odezvy.

V takovém případě si však lze opět pomoci nástroji od Google zdarma. Stačí dotazník vložit do jiné stránky, ve které je fungující verze Google Analytics. A tu lze snadno vytvořit například pomocí služby Google Webs.

Ke všemu je samozřejmě nutné mít u Google účet otevřený ve všech těchto službách. Kód z Google Analytics se pak vloží do Google Webs.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prohledat tento blog